Destylarnia we wschodnich Chinach została nagrodzona tytułem Guinnessa. Posiada najstarszy, udokumentowany przepis na alkohol z destylacji z 1822 roku.
Destylarnia Anhui Gujing w Bozhou w prowincji Anhui wykorzystuje metodę destylacji chińskich alkoholi Jiuyun, znaną również jako Jiu Yun Chun Fa, która po raz pierwszy pojawiła się w książce pod tytułem Arts of the People (Qi Min Yao Shu) wydanej w 196 roku.
Opracowana przez Jia Sixie podczas Wschodniej Dynastii Han, książka znana jest jako starożytna chińska encyklopedia techniki rolniczej i oferuje kompletne zestawienie najwcześniejszych technik produkcji używanych przez ówczesnych rolników.
Przepis na alkohol pozwala wytworzyć mocno aromatyczny trunek. Chiński duch (Jiu Yun Chun Jiu) korzysta z letniego klimatu i unikalnej techniki tłoczenia w celu przedłużenia okresu fermentacji.
Alkohol produkowany jest przy użyciu słodko słodkawej wody z miejscowego źródła „Gujing”. Chiński duch jest przezroczysty jak kryształ, bardzo aromatyczny i orzeźwiający.
Wprowadzony na rynek przez destylarnię Anhui Gujing jako Gujinggong Liquor, duch jest zaliczany do ośmiu słynnych chińskich trunków i ma dłuższą historię produkcji niż herbata.
W 2018 roku wartość marki Gujinggong osiągnęła 14,7 miliarda dolarów.