Strona główna » Smaczne, smaczniej, Chiny

Smaczne, smaczniej, Chiny

przez Piotr Chodak

Mniej więcej rok temu miałem przyjemność przeprowadzić wywiad z YanPing Wang z Chin, który ze swoja małżonką Katarzyną prowadził bar z kuchnią chińską – Chun Xiang. Dziś miałem przyjemność odwiedzić go ponownie, kilka metrów dalej, gdzie jego bar zmienił się w restaurację.

To naprawdę budujące, kiedy widzi się, że kuchnia chińska w wykonaniu Wanga spodobała się mieszkańcom na tyle, aby mógł się jeszcze bardziej rozwinąć. Teraz dania podawane są na delikatnej porcelanie, w przestrzeni wystrojonej z klasą i nawiązującej do Chin i ich kultury.
To chyba dobre podsumowanie zmian, które następują w naszym kraju. Państwo Środka staje się coraz bardziej popularne w Polsce, a co za tym idzie, również bogactwo smaków tego kraju coraz częściej odkrywane jest przez Polaków.

12281849_984669544904545_1152787843_o 12315202_984669361571230_1713398709_o 12325573_984669378237895_1524784032_o

Jeżeli będziecie kiedyś nad morzem, zajedźcie to Wejherowa do restauracji Chun Xiang, a z pewnością smacznie spędzicie czas.

Zeszłoroczny wywiad przeczytacie tutaj: http://chinytolubie.esy.es/polska-chiny/zyjac-w-polsce-i-gotujac-dla-polakow-wywiad-z-yanping-wang/

Komentarze

Może Ci się spodobać

Zostaw komentarz